Bitcoin Activiteit In Nigeria Springt 60% In Drie Maanden Als Dollars Vallen

De Bitcoin-belangstelling in Nigeria is gestegen, omdat het land de top van de Bitcoin-belangstelling in de wereld bereikt.
In Nigeria is de handel in Bitcoin de laatste tijd sterk toegenomen, omdat de burgers meer belangstelling hebben voor de sector. Over het algemeen zijn de transactievolumes van de Bitcoin- en andere cryptocentransacties de afgelopen drie maanden met 60% gestegen. De stijging van de Bitcoin-volumes valt ook samen met een daling van de waarde van de dollar.

Nigeria is het dichtstbevolkte land van Afrika en ook een van de snelst groeiende crypto-markten ter wereld. Het is daarom gemakkelijk het land met het grootste handelsvolume van Bitcoin Billionaire in Afrika. Volgens een rapport van Blockchain.com zou Nigeria gemakkelijk één van de landen met de hoogste Bitcoin-activiteit kunnen zijn, naast alle andere landen. Verder zegt het rapport dat Nigeria het land is met de „meest relatieve interesse“ in Bitcoin, onder verwijzing naar gegevens van Google search.

Gebruik op de Blockchain.com online portemonnee als ook gespijkerd. Volgens het rapport:

„Nigeria is de afgelopen maanden het meest trendy land geweest. Het gebruik van de Blockchain.com-webportemonnee is sinds april 2020 met 60% gestegen.“

Volgens Blockchain.com kan een daling van de dollar in de afgelopen maand ook verantwoordelijk zijn voor de stijging van de Bitcoin-tarieven. De dollar daalde in juli met 4%, wat bijna direct resulteerde in een stijging van de crypto-vraag. Het rapport zegt dat Bitcoin met 24% is gestegen, terwijl Ethereum met 57% is gestegen. De aandelen stegen ook met 6%, terwijl de langjarige schatkistcertificaten met 4% stegen.